Logo Flevo Tandarts
Google Reviews

Meenthoek 3-5

Lelystad

Van 08:00 tot 18:00

Flevo Tandarts Lelystad

Angst Tandarts Lelystad

Nieuwste apparatuur

Zeer ervaren tandartsen

Alle disciplines onder één dak

Tandarts voor mensen met angst

Door de jaren heen kan de conditie van uw gebit verslechteren. Soms kan een behandeling door de tandarts nodig zijn om uw gebit weer gezond te krijgen. Sommige mensen kijken hier zo erg tegenop, dat ze de tandarts liever uit de weg gaan. Er wordt dan gesproken van tandartsfobie. Dit komt niet alleen voor onder mensen met een verslechterd gebit. Ook mensen met een gezond gebit kunnen bang voor de tandarts zijn, bijvoorbeeld omdat zij in het verleden een nare ervaring met de tandarts hebben gehad. Wat voor u de aanleiding ook mag zijn, wij staan klaar om u te helpen.

Heeft u angst voor de tandarts? Het team van Flevo Tandarts heeft veel ervaring met het behandelen van angstige patiënten. Laat bij het maken van uw afspraak gerust weten dat u het spannend vindt om naar de tandarts te gaan, dan houden wij hier rekening mee. Bij Flevo Tandarts krijgt u angstbegeleiding, om uw tandartsbezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Ook is het mogelijk om u onder narcose te laten behandelen. Dit zorgt ervoor dat u de behandeling niet bewust mee zult maken en bovendien geen pijn zult ervaren. Dit biedt voor veel mensen de ideale uitkomst.

Angst tandarts Lelystad

Hoe ontstaat angst voor de tandarts?

Bent u bang voor de tandarts? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Meestal ligt de oorzaak in het verleden. Mogelijk heeft u als kind iets gezien of meegemaakt, wat een indruk op u heeft achtergelaten. Dit kan u (onbewust) zijn bijgebleven, waardoor u nu bang bent om naar de tandarts te gaan. Of misschien heeft u verhalen gehoord van mensen uit uw omgeving over een nare ervaring bij de tandarts. Het is soms lastig om te verklaren hoe angst voor de tandarts is ontstaan. Wat de verklaring ook is, onze ervaren angst tandarts in Lelystad staat voor u klaar om u te helpen.

Wat moet ik doen als ik bang voor de tandarts ben?

Tandartsangst komt in Nederland vaker voor dan je misschien denkt. Ongeveer een kwart van de mensen kijkt er tegenop om een bezoek te brengen aan de tandarts. Sommige mensen hebben last van extreme tandartsangst. Als gevolg hiervan vermijden ze de tandarts. Dit kan vervelende gevolgen hebben, met name op de lange termijn. Als u de tandarts vermijdt, dan kunnen gebitsproblemen niet worden geconstateerd en behandeld door de tandarts. Daarom is het belangrijk om toch tweemaal per jaar naar de tandarts te gaan, hoe spannend u dit ook vindt.

Maar, wat moet u doen als u niet durft? Wij raden u aan om ons voorafgaand aan uw afspraak even te bellen. Laat ons gerust weten dat u er tegenop kijkt. Dan houden wij hier zo veel mogelijk rekening mee. Zo leggen wij u van tevoren uit wat wij gaan doen, zodat u precies weet wat u van de behandeling kunt verwachten. Stel gerust vragen als iets onduidelijk is. Onze angst tandarts in Lelystad vindt geen vraag te gek en staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zodat u zich op uw gemak voelt en de behandeling met een gerust gevoel zult ondergaan.

Tandarts voor bange mensen Lelystad

Angst voor de tandarts tips

Hieronder leest u enkele tips voor als u niet naar de tandarts durft te gaan en zich afvraagt wat u het beste kunt doen. Neem voor vragen gerust telefonisch contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Tandarts voor mensen met angst Lelystad

Onder narcose bij de tandarts

Bij Flevo Tandarts kunnen alle tandartsbehandelingen onder narcose worden uitgevoerd. Zowel kinderen als volwassenen kunnen onder narcose bij de tandarts. Voor volwassenen rekenen wij €425,- per 60 minuten voor de narcose. Voor kinderen van 8 tot 17 is de narcose gratis. De kosten voor de behandeling zelf komen hier nog bovenop. De tarieven worden ieder jaar landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Dit betekent dat alle tandartsen in Nederland dezelfde tarieven hanteren voor de behandelingen. In de meeste gevallen wordt de narcose niet vergoed.

De anesthesist dient de narcose toe, waarna u in slaap zult raken. Omdat u niet bij bewustzijn bent tijdens de behandeling, zult u hier niets van merken. Wij voeren alle benodigde behandelingen uit tijdens uw narcose, zodat u maar één keer onder narcose hoeft te gaan. Zodra de behandeling(en) erop zitten, zullen wij u wakker maken en zijn al uw gebitsproblemen opgelost, zonder dat u hier ook maar iets van heeft gemerkt.

Niet iedereen komt in aanmerking voor een tandartsbehandeling onder narcose. Wij vragen u vriendelijk om voorafgaand aan de behandeling een medische vragenlijst in te vullen. Dit stelt de anesthesist in staat om een goede inschatting te maken van uw gezondheidstoestand. Indien nodig worden er aanvullende onderzoeken gedaan (zoals bloedprikken) of wordt er informatie opgevraagd bij uw huisarts of behandelend specialist. Dit is nodig om de eventuele risico’s voor u zo laag mogelijk te houden. Wilt u meer weten? Bekijk dan de volgende pagina: Narcose Tandarts Lelystad.

Maak een afspraak bij de angst tandarts in Lelystad

Wilt u een afspraak maken bij de angst tandarts in Lelystad? U bent van harte welkom. Wij vragen u vriendelijk om uzelf in te schrijven door middel van het inschrijfformulier. Nadat u het formulier heeft verzonden, zullen wij telefonisch contact met u opnemen om uw wensen te bespreken en direct een afspraak in te plannen.

Bent u benieuwd hoe anderen onze zorgverlening hebben ervaren? Hieronder leest u een aantal reviews van onze tevreden patiënten. Wij hebben al veel patiënten van hun tandartsangst afgeholpen. Bent u de volgende die wij mogen helpen? Wij zorgen ervoor dat uw tandartsbezoek zo prettig mogelijk verloopt en dat u hier voortaan niet meer tegenop zult kijken.

Michael Horn

5/5

Verademing, respect, informatief, geduldig, vriendelijk, laagdrempelig

Woorden die passen bij deze beide tandartsen. Jonge artsen met de meest recente technieken, materialen en juiste benadering van hun patiënten.
Geen productie draaien maar er zijn voor de patiënt, de tijd nemen en ervoor zorgen dat iemand niet tegen een volgend bezoek op zal zien.

Ik schrijf deze review met respect en lof voor deze tandartsen en omdat de reviews mij over de streep getrokken hebben om mij bij deze tandartspraktijk aan te melden.
Ik ga hier nooit meer weg… 🙂

Damian van Welij

5/5

Zeer tevreden!

Ik ben bij Flevo Tandarts terecht gekomen via een kennis.
Bij aankomst werd ik vriendelijk verwelkomd en netjes behandeld.

Ik was best angstig voor een tandarts. Maar voelde mij erg snel op mijn gemak. En had ik na de 1e behandeling geen moeite meer om naar de praktijk te gaan.

Zij hebben samen met mij een behandelplan gemaakt. En daar is netjes aan voldaan.

Bij vragen kan je altijd ff een appje doen, waar ook snel en duidelijk op wordt gereageerd.

Ik ben super blij met de service en raad deze ook zeker aan! Ook voor mensen met een angst. (Zeker niet nodig)!

Mike Hensen

5/5

Na jaren eindelijk de stap durven te maken om weer naar de tandarts te gaan. Duidelijke uitleg tijdens de intake en nu in 2 afspraken de (voor mij grote) nodige behandelingen gehad. Door de rustige en persoonlijke benadering is het mij uiteindelijk allemaal heel erg meegevallen. Meteen weer een nieuwe afspraak gemaakt, ik durf weer! 🙂

Marietje Hermus Broeders

5/5

Wat een fijne tandartsenpraktijk! Heel laagdrempelig, zeer vriendelijk en heel kundig. Je voelt je ook direct op je gemak en ze geven je werkelijk hele goede adviezen. Een aanrader !

Bij Flevo Tandarts is geen enkele vraag te gek. Stel uw vraag gerust aan onze tandarts en hij zal deze naar beste kunnen beantwoorden. Hieronder hebben wij een aantal vragen beantwoord die wij regelmatig gesteld krijgen van onze patiënten. Mogelijk staat het antwoord op uw vraag er tussen. Zo niet, bel ons dan gerust. Wij zijn er om u te helpen.

Een angst tandarts is een tandarts die is gespecialiseerd in de behandeling van angstige patiënten. Veel mensen zijn bang om naar de tandarts te gaan. Sommigen zijn zo bang, dat zij helemaal niet gaan. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Mensen die angst voor de tandarts hebben, kunnen een afspraak maken met een angst tandarts. Een angst tandarts neemt meer tijd voor de behandeling dan een reguliere tandarts en geeft u het gevoel dat u in controle bent. Alles wordt van tevoren rustig en duidelijk uitgelegd en er is ruimte voor vragen voor en tijdens de behandeling. De angst tandarts in Lelystad is zeer ervaren en zorgt ervoor dat u zich op uw gemak zult voelen.

Het is belangrijk om minstens twee keer per jaar naar de tandarts te gaan. Tijdens uw bezoek controleert de tandarts uw gebit op eventuele problemen, welke indien gewenst direct kunnen worden opgelost. Heeft u angst voor de tandarts en bent u daarom al een tijdje niet meer naar de tandarts geweest? Dan kunt u terecht bij een angst tandarts. Een angst tandarts helpt u bij het verminderen van uw tandartsangst, zodat u voortaan nooit meer zult opkijken tegen een tandartsbezoek. Zet de eerste stap richting een gezond gebit en maak een afspraak.

Het is mogelijk om u te laten verdoven of om de behandeling onder volledige narcose te ondergaan. Binnen onze praktijk maken wij gebruik van lachgas om u te verdoven. Dit wordt ook wel lachgassedatie genoemd. Lachgas zorgt ervoor dat uw waarneming tijdelijk verandert, waardoor de spanning afneemt en u zich comfortabeler voelt. U kunt ook onder volledige narcose worden behandeld. Hierdoor zult u niks merken van de behandeling. Als de behandeling klaar is, maken wij u wakker en kunt u naar huis met een hersteld gebit. Neem voor meer informatie een kijkje op deze pagina: narcose behandelingen in Lelystad.