Logo Flevo Tandarts
Google Reviews

Meenthoek 3-5

Lelystad

Van 08:00 tot 18:00

Flevo Tandarts Lelystad

Narcose volwassenen

Nieuwste apparatuur

Zeer ervaren tandartsen

Alle disciplines onder één dak

Sedatie Lichte narcose

De kosten voor de narcose bedragen 450 euro per 60 min voor volwassenen
Voor kinderen van 8 tot 17 is de behandeling kosteloos.

Naast de tandheelkundige kosten berekenen wij kosten voor de narcose. Dit hangt af van hoelang de behandeling duurt. De kosten voor de narcose worden helaas niet door de zorgverzekeraars vergoed. U ontvangt altijd een begroting van ons waarop alle kosten vermeld staan.

Het is helaas niet mogelijk om op hele korte termijn een narcose behandeling te organiseren. Bij veel pijn adviseren wij u om contact op te nemen met een spoed tandarts.

Wij kunnen alle behandelingen uitvoeren behalve het plaatsen van implantaten. Onder narcose voeren we alle behandelingen uit die nodig zijn om uw gebit weer gezond te krijgen. Hierdoor hoeft u maar éénmalig onder narcose.

Sedatie Lachgas

Wat doet lachgas?

Lachgas kan u helpen uw tandheelkundige behandelingen rustig en kalm te ondergaan. Het is een vorm van sedatie waarbij u volledig bij bewustzijn blijft. U kunt alles nog zien en horen, maar de ‘scherpe randjes’ zijn eraf. Lachgas wordt door bijna iedereen als prettig ervaren.

Lachgassedatie is vooral bedoeld voor het kalmerende effect. Daarnaast neemt het een deel van de pijn weg. Bij sommige tandheelkundige behandelingen is een extra plaatselijke verdoving noodzakelijk. Het lachgas zorgt ervoor dat u het toedienen van de plaatselijke verdoving (de “prik”) nauwelijks zult voelen.

U krijgt het lachgas toegediend via een neuskapje, waardoor u gewoon in- en uitademt. Via het neusmasker wordt eerst zuivere zuurstof gegeven. Daarna wordt er stapje voor stapje steeds meer lachgas toegediend. Na enkele minuten krijgt u hierdoor een ontspannen en aangenaam gevoel. U maakt de behandeling wel bewust mee, maar u bent veel meer ontspannen dan wanneer u “normaal” op de tandartsstoel ligt.

De lachgasbehandeling is speciaal bedoeld voor kinderen, angstige patiënten en patiënten met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een verhoogde kokhals/braakneiging

Lachgas heeft snel effect. Bij de optimale dosering voelen uw ledematen vaak zwaar aan. Het kan voorkomen dat u een beetje moet zweten op voorhoofd of bovenlip, uw handen voelt tintelen of dat uw lippen gevoelloos worden. Daarnaast verliest u het gevoel van tijd, zodat de behandeling veel sneller lijkt te gaan. Soms hoort u alles scherper.

Na de behandeling laat de tandarts een aantal minuten alleen zuurstof door het masker stromen. Het lachgas ’spoelt’ daarmee uit uw lichaam en u voelt zich al snel weer normaal. U wordt wel geadviseerd een kwartiertje rust te nemen in de wachtkamer voordat u weer aan het verkeer deelneemt.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden helaas de kosten voor toediening van lachgas niet.

De kosten bedragen B10+B11+B12 = €99,76

Zien is geloven en wilt u het een keer proberen? Maak dan een kennismakingsafspraak om te bepalen of een behandeling met lachgas de juiste methode voor u is.